ČESKÝ TĚŠÍN / Generální rekonstrukce komplexu budov Gymnázia J. Słowackého v Českém Těšíně se dostala do další fáze. Stavaři z Beskydská stavební zesílili konstrukci hlavní budovy školy, na střeše navazujícího objektu tělocvičny pracují pokrývači. Problémy způsobuje skutečný původní stav objektu, který odhalily až stavební práce, a anti-covidová opatření.

„V současné době jsme dokončili statické ztužení průvlaků čtvrtého a pátého podlaží školy, dále pokračujeme ve výměně oken. Zahájili jsme práce na fasádě sousední tělocvičny, jejíž statiku jsme již dříve zesílili spřažením ocelovými nosníky.  V interiéru školy provádíme dispoziční změny a připravujeme se na demontáž arkýřů a pásového světlíku střechy školy. Ta je již připravena na montáž nové hliníkové krytiny,“ uvedl Bc. Petr Piprek, vedoucí střediska HSV 11 Beskydské stavební z Třince. Dodal, že v důsledku pandemie se rekonstrukce dostala do mírného skluzu. 

Doplnil také, že skutečný stav původního objektu gymnázia se ukázal být v rozporu s tím, co očekával projekt, a to si vyžádalo nutné změny v postupech i rozsahu prací. „Rovněž řešíme nedostatek pracovníků, především u našich dodavatelů. Této stav mimo jiné způsobují i státní nařízení, stejně jako medializace o výskytu Covid-19 v Karviné,“ uvedl Piprek.

Generální rekonstrukce souboru budov Gymnázia J. Słowackého v Českém Těšíně začala v první polovině února, dílo má být hotovo v červenci 2021. Zřizovatelem školy a investorem je Moravskoslezský kraj, který se rozhodl pro rozsáhlou opravu z důvodu velmi špatného stavu konstrukcí a neúsporného provozu. 

Zakázku získala s nejlepší nabídku Beskydská stavební. Firma působí v oboru již 28 let a výstavbou a s rekonstrukcí školských a sportovních zařízení má rozsáhlé zkušeností. 

(TZ)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.