1. Wakacyjne Kadry

Kdy: červenec a srpen
Kde: Cieszyn

V pátek odstartuje Filmová přehlídka Wakacyjne Kadry w Cieszyně. Můžete se těšit na promítání pod širým nebem – ve 21.30 na náměstí v Cieszyně bude možné zhlédnout film „W Labiryncie“. V sobotu v 19.00 koncert Madame Jean Pierre na Zamku Cieszyn.

2. Julia Szurman-Polok „Z korona šuplíku“

Kdy: od 3 července do 12 srpna; vernisáž v pátek 3 července, 17.00
Gdzie: Czeski Cieszyn, kawiarnia-czytelnia Avion

Zaolziańskie Towarzystwo Fotograficzne zve na výstavu obrazů nadané malířky, designérky a návrhářky z Těšínského Slezska. Julia Szurman-Polok studovala na Akademii výtvarných umění v Katovicích v Ateliéru vizuálního umění.

3. Letní kino

Kdy: v pátek 3 července, 21.00; 21.30
Kde: Mosty u Jablunkova, aquapark; Jablunkov, letní kino

Další z cyklu filmů pod širým nebem v Mostech u Jablunkova bude promítán v pátek ve 21 hodin w areálu aquaparku. Tentokrát diváci shlédnou českou komedii Příliš osobní známost. V Jablunkově bude možné zhlédnout film „Zloba: Královna všeho zlého”.

4. Léto na Střelnici

Kdy: v sobotu 4 července, 20.00
Kde: Český Těšín, KASS Střelnice

KASS Střelnice zve na další z cyklu letních koncertů pořádaných venku v areálu kulturního střediska. Tentokrát vystoupí Druhá náhoda, country-rock-pop-folk-rollová kapela z Českého Těšína a okolí. V případě nepříznivého počasí se koncert nekoná. 

5. Procházky s Zámkem Cieszyn

Kdy: v sobotu 4 července, 10.00
Kde: Cieszyn, sraz u infocentra na Zámeckém vrchu 

V rámci prázdninových komentovaných procházek, které pořádá Zámek Cieszyn, se můžete o tomto víkendu vydat po stopách stromů a přírodních památek Cieszyna. 

6. Karvinské kulturní léto

Kdy: každou sobotu a neděli do konce prázdnin
Kde: Karviná, Masarykovo náměstí

V rámci cyklu prázdninových kulturních akci na Masarykově náměstí se tento víkend budou konat dvě akce. V sobotu – divadelní představení Letní klaunoviny aneb Hurá na prázdniny. V neděli proběhne koncert skupiny Vadim&Karlsson.

7. Svátek Cyrila a Metoděje na Hrčavě

Kdy: neděle 5 července, 9.00, 10.00. 
Kde: Hrčava, kostel sv. Cyrila a Metoděje 

V letošním roce budou v době pouti na Hrčavě probíhat pouze mše sv. v kostele sv. Cyrila a Metoděje. Mše se budou konat: v 9.00 v jazyce polském, v 10.00 v jazyce českém. Z důvodu nařízených opatření, letos není zajištěn doprovodný kulturní program a stánkový prodej.

8. Týden evangelizace

Kdy: 5-12 července
Kde: Dzięgielów

Od 5 do 12 července bude v polském Dzięgielowie probíhat Týden evangelizace. Na programu jsou evangelizační setkání, bohoslužby, přednášky, koncerty, workshopy pro dospělé, děti a mládež, diskusní skupiny.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.