REGION / Moravskoslezský kraj v tomto týdnu umožní občanům zúčastnit se plošného testování na nový typ koronaviru. 

V průběhu tří týdnů bude otestováno na 5 tisíc osob různých věkových kategorií ze všech okresů kraje.  A také zhruba 15 tisíc pracovníků v sociálních službách, kteří se otestují v rámci výkonu svého povolání.

Výsledek testu bude znám nejpozději do patnácti minut.  Aby se zabránilo frontám  před odběrovými místy, jaké se nedávno tvořily v Brně či Praze, zájemci v našem kraji  se můžou přihlásit s pomocí speciální webové aplikace, kterou kraj spustí ve čtvrtek 30. dubna. 

Pracovní verze programu byla spuštěná již v pondělí, avšak otestovat první zájemce bude možné teprve ve čtvrtek, k čemuž pomůže zmíněná aplikace. Počet zájemců bude zredukován do 5 tisíc.   

V Moravskoslzském kraji budou probíhat testy v nemocnicích v Ostravě, Opavě, Havířově, Třinci, Karviné, Bohumíně, Frýdku – Místku, Krnově, Odrách, Bílovci, Bruntále a ve dvou mobilních odběrových místech.   

Jak uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, cílem tohoto testování je ověřit hypotézu, že mezi obyvateli kraje se nachází skupina osob, která nákazu koronavirem prodělala, avšak neví o tom. 

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.