POLSKO / Nejen Česká republika, Polsko také uzavírá hranice. Premiér Mateusz Morawiecki dnes oznámil, že bude zaveden stav epidemického ohrožení (stav nouze).

Bude platit od zítra, tj. od soboty 14. března. – To znamená, že zavedeme úplné kontroly na všech polských hranicích, můžeme říci, že se jedná o dočasné obnově hranic (…) nejprve po dobu 10 dnů s možností prodloužení na 20, a později na další měsíc – řekl premiér Mateusz Morawiecki.

Zákaz se vztahuje na cizince. Polští občané se mohou do země vrátit, ale musí jít do karantény na 14 dní. Hraniční kontroly budou obnoveny od 15. března v neděli.

Budou otevřeny obchody a banky, ale nákupní centra, stejně jako restaurace, hospody, kluby, bary a kasina budou uzavřeny.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.