ČESKÝ TĚŠÍN / Mezigenerační regionální univerzita Polského kulturně-osvětového svazu pozvala ve čtvrtek 5. prosince na velmi zajímavou přednášku. Ta se konala v sále Domu PZKO na ulici Božkové a jelikož se jednalo o předvánoční přednášku, zazněly na ní i koledy. 

O zeleni ve městě přednášel zahradní architekt  Rudolf Klus, a nebyla to jeho první přednáška v rámci MUR. Zdůraznil, že rozšiřovaní infrastruktury a zástavby přináší dramatické zmenšování zelených ploch ve městě. I proto, dle jeho slov, je třeba se zaměřit na střechy budov.  

Dosti podrobně popsal, jak zelená střecha vzniká a popsal její přínos – a to nejenom na samotnou stavbu či celkové zlepšení mikroklimatu v okolí, ale i na psychiku člověka.

Po přednášce přišel čas na společné zpívání koled. Účastníky přednášky doprovázel na klavír Andrzej Molin.

CR

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.