DOLNÍ LUTYNĚ / Čas kolem Vánoc znamená vznešenou náladu. To je doba, kdy se  na mnoha místech po celém světě hrají a zpívají koledy. Tak tomu také bylo v Kulturním domě v Dolní Lutyni, kde v pátek 27. prosince pozvala Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu své členy a příznivce na tradiční vánoční setkání.

Na začátku schůzky převzaly scénu a srdce všech shromážděných děti členů Místní skupiny PZKO, které představily básně, písničky a zahrály na hudebních nástrojích několik skladeb.

Pak vystoupila skupina zpěváků Olzanki z Polska, která zpívala vánoční písně a známé a méně známé vánoční koledy. Soubor vede Urszula Wachtarczyk, organizační ředitelkou je Anna Kopystyńska. 

Skupina Olzanki

Předsedkyně Místní skupiny PZKO Maria Sztwiertnia řekla: – Ráda bych vám všem poblahopřála a děkuji vám za úžasné vystoupení.

Vyzdobený sál, domácí cukroví na stolech, zpívání vánočních koled spolu vytvořily rodinnou vánoční náladu, která určitě zůstane v paměti všech účastníků setkání.

MS

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.