NOMINACE: ZA VELIKONOČNÍ A VÁNOČNÍ JARMARK 

Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Bohumíně-Skřečoni uspořádala letos dva jarmarky. Jedná se o nové akce jejichž cílem je oživení společenského dění ve Skřečoni a propagace aktivit organizace.

Velikonoční jarmark se konal v dubnu, ke konci listopadu pak Vánoční jarmark, který byl spojen s výstavou betlémů. 

Jak zdůraznil předseda MS Czesław Gałuszka, jarmarky jsou součástí nového programu, který připravilo nové vedení skupiny, jejímž cílem je oživit dění v Domě PZKO, který stojí u hlavní silnice spojující Karvinou s Bohumínem.  

Velikonoční jarmark nabídl dvanáct prodejních stánků různých spolků, organizací, škol a soukromých podnikatelů. Vystavoval například Historický spolek Bohumína, Polská základní škola v Dolní Lutyni, školní družina Polské základní školy v Horní Suché či speciální škola Slezské diakonie v Bohumíně. 

V listopadu se pak konal Vánoční jarmark spojený s výstavou betlémů. Bezkonkurenční se ukázala škola z Horní Suché, jejíž betlémy obsadili první tři příčky. Výstavy se nově zúčastnila například základní škola z Jastrzębia-Zdroju.

Místní skupina PZKO má v plánu navázat vztahy s dalšími polskými školami na Těšínském Slezsku a přizvat je k různým výstavám a soutěžím. 

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.