TĚŠÍN / Fotokostka, je skupina mladých studentů fotografického umění z Polského gymnázia Juliusze Słowackého, o které se od loňského podzimu pečlivě starají starší kolegové z organizace  Zaolziańskie Towarzystwo Fotograficzne.

Schází se pravidelně na společných  workshopech a výletech do terénu. Bylo také třeba využít poslední (???) báječné a výjimečné okamžiky tohoto léta, což se podařilo udělat v pondělí.

Cílem výletu byla řeka Olza v Hrádku, absolutně vyjímečné místo a v tomto ročním období mimořádně malebné. Meandry řeky obklopené strmými břehy.

Přístup k řece v těchto místech je mnohem obtížnější, což znamená, že nehrozí nebezpečí, že se zde setkáte s davem městských nedělních turistů.

Takže příroda v Hrádku se má skvěle, Fotokostka má další plodný výlet za sebou a Olza teče dál.

(MS) / PR

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.