BRNO / Za účelem diverzifikace týdenních „čtvrtečních setkání“ přišli aktivní členové Klubu Polonus v Brně s myšlenkou uspořádat „floristický workshop“, který se konal ve čtvrtek 10. října.

Workshopy vedl Lukáš Kouřil, majitel floristické firmy a květinářství a člen holandské květinové komory. Po krátké úvodní přednášce se všichni vrhli do práce. 

Tématem workshopu byl „podzim“, takže byly vytvořeny podzimní kompozice. A i když někteří zpočátku nedůvěřovali svým tvůrčím schopnostem, nakonec všichni úspěšně udělali i tři květinové kompozice.

Pánové, kteří přišli na semináře a vytvořili něco pro své dámy, si zaslouží pochválu. Potvrdili tak pravidlo, že polský muž je vždy gentleman (v klubu Polonus určitě).

A protože fantazie nezná hranice, někteří přišli s myšlenkou, že ze zdobené kůry stromu lze vytvořit například  velkolepou brož ….

Nakonec proběhla výstava výrobků, které si pak všichni vzali domů, aby si připomněli pěkný a kreativní večer. Současným členům se workshopy líbily natolik, že si okamžitě domluvili další termín s květinářstvím Kouřil pro příští jarní workshop, kdy by se měly tvořit kompozice živých květin.

Danuta Koné Król

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.