TŘINEC, VENDRYNĚ / V sobotu 5. října se ve vendryňské Czytelni konala tradiční akce SAJfest, kterou pořádá Akademická sekce Jednota.

SAJfest připravují každým rokem studenti z Prahy a Brna. Jedna se o jednu ze tří akcí, které SAJ pořáda na Zaolší. Tato je rozdělená do dvou částí – dopolední sportovní a večerní společenské. 

V sobotu dopoledne se studenti setkali na hřištích u polské základní školy v Třinci, kde rozehráli volejbalový turnaj a fotbalové utkání. Vítězové měli vstup zdarma na společenské setkání. Letos v obou turnajích vyhráj SAJ z Ostravy, který vystavil dva týmy.   

Sportovního dopoledne se zúčastnilo zhruba 70 osob, večer se jich přišlo pobavit skoro třikrát tolik. Kromě členů Saje se totiž přišli pobavit i studenti gymnázia a veteráni, tedy bývali studenti. 

Pořadatele připravili také kulturní program. Pop-rockovou hudbu dopřála účastníkům hudební skupina Dr.Ong, k tanci hrál DJ EloMelo.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.