BOHUMÍN / Už potřinácté startuje v Bohumíně tradiční celorepublikový závod „Plave celé město”. Bojovat se bude už tuto středu 2. října od 6 ráno do 20 hodin večer v aquacentru v Koperníkově ulici.

Do plaveckého klání se zapojí všechny generace – děti, pracující i senioři. Ti všichni se také budou snažit pokořit vlastní rekord z roku 2014 v počtu plavců. A ten není vůbec malý – 1 142 lidí. Vloni Bohumínu scházelo k překonání na 150 soutěžících.

Pro účast v soutěži stačí jakýmkoliv stylem a tempem absolvovat povinných sto metrů, což jsou v bohumínském aquacentru čtyři bazény. Bojovat za bohumínské barvy mohou i ti, kteří ve městě nebydlí, ale jezdí si sem pravidelně zaplavat. Na nejrychlejší, nejmladší a nejstarší plavce čekají kromě volňásků do aquacentra i zajímavé ceny.

– Soutěžím každý rok, takže v bazénu nebudu chybět ani letos, chystám se jít plavat hned v šest ráno. Těším se, s kým se tak brzy potkám – uvedl bohumínský starosta Petr Vícha.

Plavecká soutěž měst probíhá pod záštitou České unie sportu. Vznikla v roce 1992 a letos se uskuteční už 28. ročník. Nejúspěšnější města v každé kategorii obdrží diplom a pohár. Bohumín se do soutěže zapojuje už potřinácté, devětkrát v ní (kategorie město do 50 tisíc obyvatel) přitom zvítězil. Letos je do ní přihlášeno 28 měst.

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.