NÝDEK / Kapela Lipka slaví 20. výročí svého založení. Soubor písní a tanců Olza má 65 let. Při této příležitosti organizují tuto neděli 27. října první společný koncert v rámci jubilejního koncertního turné.

Oba soubory, které oslavují jubileum, vás zvou v 16:00 do Domu PZKO v Nýdku. Nejlepší tance, které má v  současném repertoáru Olza, se budou prolínat s písněmi z nejnovějšího alba skupiny Lipka „Na granicy“.

Bude to první z mnoha jubilejních koncertů. Na další se můžete těšit už v příštím roce. Každá místní skupina PZKO může pozvat oba soubory.

“O nápadu oslavit jubilejní rok ne jedním koncertem v divadle, ale na turné po Domech PZKO, jsme mluvili už na předposledním Konventu předsedů PZKO.  Program jsme upravili tak, aby se vešel na malá pódia domů PZKO,” uvedl umělecký ředitel souboru Roman Kulhanek.

Skutečnost, že se první koncert turné bude konat v Nýdku, je náhoda. “Vyhovovalo nam datum. Pozvat nás můžou všechny skupiny PZKO,” dodal Kulhanek.

(Indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.