HRADIŠTĚ / Populární nejen v našem regionu kapela Lipka vydala nové album „Na granicy“. Ve čtvrtek večer proběhl jeho křest na Gruntu v Hradišti.

Hostiteli akce byli Karin a Tadeusz Farni.

“Jsem velmi rád, že se křest nového alba Lipky koná právě tady a my můžeme být hostiteli tak významné události,” přivítal hosty Tadeusz Farny.

Lipka představila své nové album. Hudebníci jej nahrávali v Českém rozhlase Ostrava, mistrem zvuku byl Aleš Hubert, režisér Zdeněk Tofel.

“Chtěli jsme vyprávět příběh vojáka od jeho narození, nábor do armády, po rozloučení s blízkými, takže podle této tématiky jsme pro album vybrali písně. Aranžmá připravil Ondra Pazdera, který je také autorem hudby pod mluvený text, který napsal Marian Mazur. Na albu je také jedna naše píseň, ke které jsem napsal text, hudbu vytvořil Ondra Pazdera, který je v tomto ohledu naší hybnou silou – řekl Chrystian Heczko.

Kmotrou byla Krystyna Mruzek, která kapelu založila. 

“Děkuji za pozvání, jsem velmi ráda, že si vždy na mě vzpomenete a pozvete mě. Celý večer byl pro mě duchovní hostinou. Jsem na vás velmi hrdá, vždycky jste pro mě byli jako moje děti. Hodně jsme spolu přežili, věnovala jsem vám hodně času, ale nelituji. Pokračujete v naší tradici, šíříte naše dědictví, což mě velmi těší,” řekla Krystyna Mruzek.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.