TŘINEC / Minulý týden jsme psali o úrazu v Třineckých železárnách. Teď záchranáři oznámili další nehodu. Tři osoby byly zasaženy při explozi žhavého tekutého kovu. K nehodě došlo ve firmě, která se nachází v areálu Třineckých železáren.

V pátek po půl třetí ráno přijali operátoři Zdravotnické záchranné služby z areálu Třineckých železáren informaci o zranění tří pracovníků. Na místo byly vyslány týmy RLP a RZP z třinecké základny, z Ostravy vzlétl vrtulník LZS. 

Čtyřicetiletý muž utrpěl vážné popáleniny trupu a nohou II. až III. stupně, a to v celkovém rozsahu téměř poloviny tělního povrchu. Záchranáři zajistili krytí popálených ploch, tepelný komfort, žilní vstup a podání potřebných léků. Poté byl pacient letecky transportován do popáleninového centra FN Ostrava.

Další dva muži středního věku byli popáleni středně těžce v oblasti rukou a zad. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři sanitními vozidly přepravili do třinecké nemocnice a předali na tamní chirurgické ambulanci. 

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.