ČESKÝ TĚŠÍN / V listopadu začíná projekt, v rámci kterého budou proškolení asistenti pedagoga pro polské školy v České republice. Tehdy bude probíhat také nábor účastníků. 

    Projektu se může zúčastnit 20 osob, které získají nejen možnost absolvování kurzu na asistenta pedagoga v ČR, navíc můžou participovat na podpůrných aktivitách jako motivační setkání a edukační setkání týkajících se trhu práce a ucházení se o zaměstnání.

    Setkání se budou realizovat skupinově a individuálně od ledna 2020 v Českém Těšíně, samotný kurz asistenta pedagoga se bude konat ve skupině od dubna do června 2020.

    Absolventi projektu si budou moci hledat zaměstnání v základních školách v našem regionu, přičemž během školního roku 2020/2021 bude možné v rámci projektu financovat až 8 plných pracovních úvazků. Tyto úvazky však můžou být hrazeny pouze osobám účastnících se projektu. Absolvování kurzu umožňuje ucházet se o místo asistent pedagoga také  v českých školách.

    Účast v projektu a získaní kvalifikace na pozici asistenta pedagoga je zcela zdarma.

    Projektu se můžou účastnit pouze osoby z polské národnostní menšiny se znalostí polského a českého jazyka a bez práce – nabídka se tedy týká nezaměstnaných, osob na rodičovské dovolené, popřípadě studentů.

    Projekt realizuje NGO – IVZ – Institut pro vzdělávání a sociální začleňování, z. s.

    Štítky: ,

      Komentáře



      CZYTAJ RÓWNIEŻ



      REKLAMA Walizki

      REKLAMA
      Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

      www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

      Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
      Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
      Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.