MOSTY U JABLUNKOVA / K tragické dopravní nehodě, která si vyžádala jeden lidský život, došlo dnes krátce po sedmé hodině na ochvatu v Mostech u Jablunkova. Po čelní srážce dvou osobních aut, jedno z nich bylo odmrštěno pod projíždějící kamion. 

Pět dalších osob utrpělo zranění. Jak uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela, do Mostů vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů a stejný počet jednotek dobrovolných hasičů, kteří museli z havarovaných vozidel vyprošťovat několik lidí.

Na místo nehody dorazily dvě sanitky Zdravotnické záchranné služby z Jablunkova a Třince, navíc z Ostravy přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Záchranáři museli nejprve ošetřit zraněné. Jednalo se o muže ve věku od osmadvaceti až čtyřiapadesáti let. Všichni byli při vědomí a jejich poranění byla vyhodnocena jak středně závažná – ve dvou případech páteře, dále pak hlavy, hrudníku a nohy.

Jeden ze zraněných musel být přepraven vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě, ostatní čtyři na chirurgickou ambulanci v nemocnici Třinec. V důsledku nehody došlo k několikahodinové uzavírce tohoto důležitého dopravního tahu a odklonění dopravy.  

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.