DOLNÍ LIŠTNÁ / Protože v neděli ráno se počasí nemohlo rozhodnout, zda bude hezké či nikoliv, pořadatelé Přehlídky lidových kapel a tanečních souborů Trojmezí se rozhodli rovnou celou akci přesunout spod širého nebe do prostor Domu PZKO.   

Udělali dobře, a sál Domu PZKO byl zaplněn do posledního místa. Mezi účastníky byla například předsedkyně Polského kulturně-osvětového svazu Helena Legowicz, primátorka Třince Věra Palkovská, na chvíli se ukázal také senátor Jiří Cieńciała. 

Akce byla nejenom skvělou příležitosti poslechnout si lidovou hudbu, ale také podívat se na zmodernizovanou kuchyň a jídelnu. 

Letos v rámci přehlídky zahrály a zazpívaly následující kapely: Kapela Ludowa Dudoski z polské Jasienicy, horalská kapela Czymuni, a Capkovci. Večer pak k tanci a poslechu hrála skupina BC/DD.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.