TĚŠÍNY /  Prezentace umění a řemesel pod názvem Otevřené ateliéry se uskuteční již potřetí po obou stranách Olzy. Hlavním cílem akce je ukázat prostředí uměleckých pracoven a výstavních prostor v Těšíně a Českém Těšíně, které však bude nutno najít s pomocí zhotovené za tímto účelem mapy. 

Na mapě se nachází také místa, které poskytnou prostory pro prezentace a výstavy tvorby umělců z obou stran Olzy. „V případě, že umělec nemá svůj vlastní ateliér, zorganizujeme výstavu jeho děl a to tak, že polský tvůrce bude vystavovat na české straně, zatímco český na polské,” vysvětluje Veronika Křístková, spoluorganizátorka  Otevřených ateliérů.

V rámci letošní akce bude možno zhlédnout výstavu malířských děl umělecké skupiny Osmička v Galerii 13 v Těšíně, fotografií Luďka Ondrušky v těšínské kavárně Tramwaj Cafe nebo výstavu obrazů Klaudie Švrčkové v klubu Bledý Úsvit v Českém Těšíně.

Otevřou se také pracovny Ateliér Rosana a U Pernikářky, floristická pracovna a květinářství Blanky Zapletalové. V Těšíně bude zpřístupněna mimo jiné krejčovská dílna Renaty Weber, studio kresby 4 Arch, showroom Too pracownia rzeczy, ilustrátorsko-projektové studio Dinsky a řada dalších.

Akce začíná ve čtvrtek 3. října v 15,30 hodin ve Středisku volného času AMOS v Českém Těšíně a potrvá do neděle 6. října. Organizátorem Otevřených ateliérů je spolek Člověk na hranici z Českého Těšína.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.