Zde najdete přehled zajímavých kulturních akci, které se budou konat o nadcházejícím víkendu.

1.Colours of Ostrava

Multižánrový mezinárodní hudební festival v Dolních Vítkovicích začal už ve středu a bude pokračovat do soboty. Colours of Ostrava letos nabízí přes 300 programových bodů – koncerty, diskuse, divadla, filmy, workshopy i výtvarné aktivity.

2.Přebor v ručním kosení

Bukovec zve v pátek na 12. ročník tradičního kosení trávy na nejvýchodnější louce České republiky. Aby se soutežícím lépe kosilo, do rytmu zahraje lidová kapela. Start v 18 hodin.

3.Koncert Beaty Bocek

V pátek v kavárně-čitárně Avion vystoupí slezská písničkářka Beata Bocek. Od 17 hodin uslyšíte její autorskou tvorbu prezentovanou v různých jazycích v doprovodu jejich obvyklých nástrojů: akordeon, ukulele, koncovka a kytara.

4.Slovansky festival Těšínského Slezska

Od opatku do neděle bude na Zámeckém vrchu v Cieszyně probíhat Slovanský festival. Na programu jsou koncerty, workshopy, turnaje, soutěže, slovanská vesnička a další atrakce.

5.Orlovský Gulášfest

Nenechte si ujít další ročník Orlovského Gulášfestu spojený se soutěží o nejlepší guláš! Přijďte v sobotu do areálu letního kina v Orlové-Lutyni, akce začíná ve 12 hodin. Můžete se těšit nejen na chutné jídlo ale i bohatý doprovdný program.

6.Bierfest Nýdek

Na tradiční pivní slavnosti Bierfest sve obec Nýdek. V sobotu od 14.00 vystoupí skupiny Duo Jamaha, Cafe 80, Verona, Special, Elvis Presley revival. Večer diskotéka. Po celé odpoledne i večer bohatá nabídka piv.

7.Slavnosti na hřišti

Obec Milíkov zve na Slavnosti na hřišti. Na programu budou koncerty i doprovodné akce, zábavný program pro děti, tombola a regionální speciality. Zahájení ve 13 hodin.

8.Stonavská pouť

Tradiční pouť v Kostele sv. Maří Magdalény v Stonavě můžete navštívit v sobotu a nedělí. Na programu budou pouťové atrakce, soutěž v kosení trávy, zábava v Parku PZKO, lunapark, atrakce pro děti. V neděli v 18 hod. koncert skupiny Jelen.

9.Slezský dřevorubec

Obec Vendryně zve v neděli na mezinárodní dřevorubeckou soutěž. Na programu od 10 hod. v Vedryňském parku budou: soutěž nejlepších slezských dřevorubců, disciplíny pro veřejnost, řez extremní pilou, ukázka dřevořezby, akce pro děti.

10.Koncert v Ježišově kostele

V rámci cyklu koncertů v Ježišově kostele v Cieszyně, vystoupí v neděli Kamila Gociek (sopran) a Daniel Strządała (varhany).  Koncert začne ve 20 hodin.

(pe)

 

 

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.