STŘÍTEŽ, CHOTĚBUZ / Místní skupina PZKO ve Stříteži vyrazila v neděli 2. června na výlet do Archeoparku v Chotěbuzi. Výlet byl pořádán zejména pro děti, k jejich svátku a jako poděkování za vystupování na kulturních akcích, které MS pořádá.

Cílem výletu bylo původní pravěké osídlení, které bylo o několik set let později na stejném místě nahrazeno oploceným raně středověkým slovanským sídlem. V multifunkčním vstupním objektu jsme sledovali interaktivní výstavy zaměřené především na prezentaci historie chotěbuzského biotopu, přírody v jeho okolí a výsledků místního archeologického výzkumu.

Děti se zúčastnily také workshopů Jak člověk získal ovčí vlnu.

Následně se děti i s rodiči vydaly na cestu do nedalekého Rybího domu, jehož atrakcí jsou obří akvária se stovkami druhů ryb. Děti si dopřály zmrzlinu a zábavu na čerstvém vzduchu, dospělí relaxovali na lavičkách.

Eva Petrovska

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.