HNOJNÍK / V sobotu 15. června 2019 se konaly tradiční Školní radovánky Školy a mateřských škol Jana Kubisze v Hnojníku. V areálu školy se shromáždilo hodně hostů, celých rodin a přátel školy.

Na začátku všechny přivítala předsedkyně Macierzy Szkolne Urszula Krzywoń.

Žáci a děti z mateřské školky spolu s pedagogy připravili bohatý umělecký program s názvem „S písní kolem světa“. Začali u nás, sólisté zpívali s kapelou Bezmiana a ostatní tančili lidové tance.

A pak se všichni vydali do světa: zněla dynamická a živá country hudba, horké africké rytmy podtržené hraním na djembe bubny, indický tanec, nechyběl hip-hop. Španělskému tanci plnému emocí a pocitů předcházelo vystoupení tanečního páru, který představil velmi velkolepé paso doble.

Tančili také žáci 9. třídy, kteří se na konci června rozloučí se školou, spolu s předškoláky, kteří usednou v září do školních lavic.

Zpívali finalisté 16. Festivalu dětské písně a právě v Gnojniku je spousta talentů.

Na konci programu ředitel školy Tadeusz Grycz poděkoval a vysoce cenil všem vystupujícím.

Následně vystoupil sbor Okazja pod vedením paní Nutka Sabiny Bolek společně s kapelou Old Boys Band.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.