Byl vyhlášen třetí ročník mezinárodní soutěže polské písně The Voice of Polonia. Zúčastnit se ho mohou všichni starší 15 let žijící mimo území Polska.

Chcete-li se soutěže zúčastnit, musíte předložit své dvě nahrávky do 30. září a vyplnit přihlášku, která je k dispozici na adrese www.thevoiceofpolonia.eu. Z přihlášek vybere odborná porota osm zpěváků. Soutěžní finále bude přístupné veřejnosti a bude se konat v Bruselu v Palais des Beaux-Arts 17. listopadu 2019. Vítěz obdrží sošku „Grand Prix“ soutěže The Voice of Polonia a možnost zúčastnit se Koncertního turné v roce 2020 v zemích, které se soutěže zúčastní.

„Máte pocit, že jste se narodili s mikrofonem v ruce a ještě jste neměli možnost to dokázat? Nebo možná právě teď máte za sebou první úspěchy a hledáte další zkušenosti? Zamilovali jste se na dovolené do polské písně? Nebo možná, když na vás přijde nostalgie, vytáhnete svou oblíbenou desku z dob mládí, se kterou je spojeno tolik vzpomínek? Mluvíte dobře polsky, i když nežijete v Polsku? Nebo možná jste fascinováni tímto „šustivým“ jazykem? Pokud na jednu z těchto otázek odpovíte „ano“, je vokální soutěž „The Voice of Polonia“ pro vás,“ povzbuzují organizátoři soutěže, tedy Nadace TAK- Temat Aktualny Kultura se sídlem ve Varšavě.

Čestnou záštitu převzal Stanisław Karczewski, předseda Senátu. Pro nejlepší zpěváky jsou připravené čtyři ceny. Jeden z finalistů obdrží také zvláštní cenu Polského rozhlasu. Soutěž podporuje také Stowarzyszenie Artystów Wykonawców SAWP, které bude financovat samostatnou cenu 1000 €.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.