KARVINÁ RÁJ / Den matek je příležitostí uspořádat společnou akci Klubu žen a Klubu seniorů Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Karviné-Ráji. Děje se tak už deset let.

Ve středu 29. května se opět sešli členové obou klubů. Přivítal je v nepřítomnosti předsedy Místní skupiny Bolesław Hanzel. Mezi hosty byly i dámy z Kruhu venkovských žen v Kończycích Małých s Janinou Węglorz v čele. K občerstvení ve formě sendviče a dortu byla připojená čokoláda s nápisem Pro Tebe a také květina pro každou dámu.

Dárkem ke Dni matek bylo vystoupení dětí. Program, který před několika dny sledovali účastníci festivalu PZKO, představil regionální soubor Dziecka ze Stonawy, působící v rámci Místním skupiny PZKO ve Stonavě pod vedením Wandy Grudzińské. Na housle je doprovázel Bronisław Jeleń.

Potom se ke klavíru posadil Adam Swaczyna, žák Polské základní školy a mateřské školy v Karviné. Mladý klavírista je také laureátem pěveckých soutěží.

Malí umělci byli odměněni bouřlivým potleskem. Bývala ředitelka školy v Karviné Jadwiga Palowska vyjádřila velkou radost, že vidí své bývalé žáky, členy souboru Dziołchy a Syncy z Kolónije, který vedla, nyní jako rodiče, kteří vedou své děti také k folkloru, který tento region propaguje.

CR

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.