Pro všechny, kteří nemají náladu na rychlé mnohakilometrové pochody, ale pěší turistiku si s přáteli radí dopřeji, Polský turisticko-sportovní spolek „Beskid Śląski“ v České republice má zajímavý návrh. Naplánoval totiž sérii Procházek s Beskidem  Śląskim .

Jedná se o krátké procházky z míst a do míst s dobrým autobusovým nebo vlakovým spojením. „A vždy bude dost času na posezení v kavárně nebo restauraci s přáteli,“ podotýká Wanda Farnik, místopředsedkyně spolku.

Procházky se budou konat ve středu. První, inaugurační, je naplánováno na 8. května. Trasa první procházky povede oběma Těšíny. Sraz bude v 10 hod. na českotěšínském nádraží.

Plánovaná trasa je dlouhá asi 3 km a povede přes park Sikory, sportovní lávku přes Olzu, dále nábřežím Młynkówki do Těšínských Benátek. Tam je naplánován i posed v Plackárně u Janka. Vedoucím výpravy bude Wanda Farnik (tel. 777 746 320).

Další procházka z tohoto cyklu se bude konat 22. května a povede do parku u sanatoria Jablunkov. V červnu pak jsou v plánu procházky po Šonově a Karviné.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.