TRZYNIEC / Folklórní soubory z našeho regionu jsme mohli během Festivalu PZKO obdivovat ve společném programu s názvem „S proudem Olzy“.

    Tento program byl v roce 2017 připraven speciálně pro folklórní festival ve Východne. Autory „S proudem Olzy“ jsou Danuta Milerska, Michał Milerski, Barbara Mračna, Ján Mračna a Roman Kulhanek. Vystupovaly soubory: Górole z Mostů u Jablunkova, Zaolzi z Jablunkova, Bystrzyca z Bystřice, Oldrzychowice z Oldřichovic, Olza z Českého Těšína, Suszanie z Horní Suché a Błędowice z Havířova Bludovic a také lidové kapely.

    Před představením jsme se podívali do šaten a za jeviště.

    Vystoupení se setkalo s obrovským zájmem publika, které přišlo do Werk areny. Za zmínku stojí, že lidé od nás měli možnost vidět „S proudem Olzy“ již v roce 2016 na vánočním koncertu a během 70. Gorolskigo Święta v roce 2017. Je u nás stále velmi populární a není divu, představuje odkaz našeho regionu.

      Komentáře



      CZYTAJ RÓWNIEŻ



      REKLAMA Walizki

      REKLAMA
      Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

      www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

      Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
      Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
      Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.