SMILOVICE / Jaro  je v našem regionu vskutku divadelní. Herci z Milíkova a Lomné pozvali na  premiéry o Velikonocích. Dnes a v neděli budeme moci obdivovat divadelní umění ve Smilovicích, v polovině května se pak předvedou herci z Vendryně.

Již dnes v 17 hod. ve Smilovicích se bude konat před publikem generální zkouška hry „A tak se tu żyjymy”, podle scénáře J. Chlebkowe. Představení se bude konat v sále obecního úřadu a představí se v něm herci divadelního souboru Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu ve Smilovicích. Premiéra je naplánovaná na neděli v 16 hod., rovněž v sále obecního úřadu.  

Herci z Divadla J. Cieńciały zahrají v neděli ve Lvově na 9. Polském divadelním jaru (9. Polska Wiosna Teatralna). Lvovskému publiku se předvedou ve dvou hrách o jednom dějství Aleksandra Fredry – Zhasla svíce a Nikdo mně nezná. Režisérem obou představení je Janusz Ondraszek. 

Diváci od nás budou mít možnost vidět tyto hry v neděli 19. května v 17 hod. a ve čtvrtek 23. května v 18 hod. na scéně vendryňské Czytelni.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.