BOHUMÍN / Bývalý hudební klub Bedrunka (později Bublina) v centru Bohumína čeká už za pár měsíců demolice. Město zchátralý objekt ve zdejším parku Petra Bezruče před pěti lety koupilo od soukromníka i s nájemcem a chtělo jej zrekonstruovat tak, aby hudební produkce nerušila obyvatele v okolí. Tehdejší provozovatel však městu zanedlouho po koupi vypověděl smlouvu. Nového se od té doby najít nepodařilo. Stejně tak ani smysluplné využití budovy.

Objekt je už čtyři roky prázdný. Jedná se o nemovitost, kterou si v roce 2013 vybral k natáčení svého filmu „Zakázané uvolnění” režisér Jan Hřebejk. Už tehdy ji museli filmaři upravit a naaranžovat. I když bourání nebylo v původních plánech, muselo se město rozhodnout, jaký bude další osud chátrajícího a nevyužitého objektu. Rekonstrukce by se musela provést od základů a byla by velmi nákladná. Demolice tak proběhne ještě letos.

Polozděný objekt s hospodou a hudebním klubem vyrostl v parku Petra Bezruče na začátku devadesátých let. Původně zde stával dřevěný hudební altán, který proslul promenádními koncerty a byl jednou z dominant parku hned od jeho vzniku. Se znovu vybudováním altánu se však nepočítá. Radnice naopak uvažuje o tom, že by tady mohlo vzniknout zázemí pro svatební obřady pod širým nebem, po kterých je v posledních letech velká poptávka.

red

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.