Tentokrát to bude horská túra – z Lhotky na Goduli.  Navštívíme zajímavá místa jako např. toleranční památník (píšeme o něm zde) nebo pomník na památku vzniku ČSR (o němž jsme psali zde).

Nepůjdeme však přesně trasou, která je popsána v čísle 9/2018 našeho měsíčníku. Cesta tam vyznačená vede totiž lesem mimo silnice a značené stezky, která v zimních podmínkách, které stále převládají na horách, můžou být příliš náročné.  Proto změníme trasu tak, aby vedla po silnicích a turistických trasách.

Máme pouze 7 km, ale vzhledem k tomu, že budeme překonávat převýšení 300 metrů a na trase můžeme potkat hluboký sníh, je to tak akorát.

Odjezd z Českého Těšína autobusem 8:45 do Třanovice Kříž, odkud po 3 minutách v 9:00 odjíždí autobus do Komorní Lhotky. Pojedeme na poslední zastávku Lhotka konečná v 9:20 a odtud půjdeme do hor. Návrat do centra Komorní Lhotky.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.