ČESKÝ TĚŠÍN / Předvánoční setkání je stálým bodem v ročním programu Klubu učitelů v důchodu (Klubu Nauczycieli Emerytów, KNE). Letos se setkali 13. prosince na českotěšínské „Střelnici“.

Setkání zahájila předsedkyně KNE Marta Roszka. Vánoční atmosféru nastolil koncert žáků Základní umělecké školy Pawła Kalety v Českém Těšíně. Mladí houslisté zahráli spolu s ředitelkou školy Renatou Wdówkou. Na piano je doprovázela Renata Heczko.

Učitelům v důchodu popřáli Małgorzata Rakowska, která zastupovala Radu Kongresu Poláků, za Sdružení polských učitelů (Towarzystwo Nauczycieli Polskich), jehož součástí je KNE Halina Siedlaczek, a také delegace Sdružení polských učitelů z Visly.

Členové KNE probrali program akcí na příští rok. V plánu je jarní setkání, jarní procházka po Karviné-Ráji spojená se smažením vaječiny. Na podzim, v září, se učitelé vydají na výlet do Krakova, v říjnu pak na další procházku, rok zakončí opět vánočním setkáním.
CR

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.