TĚRLICKO / „Přejete si dva oříšky“ v tomto adventním čase? Děti ze Školy a mateřské školy Żwirki a Wigury v Těrlicku připravili kulturní a velkolepý dárek, to znamená stejnojmennou pohádku. Byly zde dvě představení: obě v sobotu v místním Kulturním domě.

Titul a téma hudební pohádky znali všichni, protože se inspirovala příběhem „Tři oříšky pro Popelku“. A tak děti na jevišti hrály roli Popelky, Otce, Macochy nebo Doroty. Samozřejmě, nemohl chybět princ, holubi, kteří pomáhali chudé dívce a lovci, které Popelka svým výstřelem jednoduše zrušila.

„Připravili jsme tuto podívanou na počest 100. výročí znovuzískání nezávislosti,“ řekla Barbara Smugala, ředitelka instituce. Děti na scéně hrály naplno. Publikum bavily známou historii Popelky, kterou vyprávěly zajímavým a poutavým způsobem. A svou roli také zahrála velmi úspěšná scénografie a kostýmy.

kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.