KARVINÁ / Karvinský magistrát vyslyšel volání pejskařů, a rozhodl se v lokalitě lesoparku Dubina vybudovat uzavřený psí park o rozloze 4 600 m2. Půjde o místo, kde si psi pod dozorem svých majitelů hrají a cvičí. 

Park bude rozčleněn do tří částí. První část bude určena pro menší plemena psů a bude oddělena plotem od části pro velká plemena. Důvodem je ochránit menší plemena před stresem z velkých psů. Obě tyto části budou aktivními zónami, třetí část parku bude klidovou zónou pro společný pohyb plemen všech velikostí. Zóna bude umístěna v jihovýchodním rohu areálu, kde se nachází stávající vzrostlá zeleň a bude chránit psy i jejich majitele před sluncem.

Postupně se bude park vybavovat herními a cvičícími prvky pro trénování psí agility a dalším mobiliářem jako jsou psí pisoáry, lavičky, odpadkové koše na komunální odpad a odpadkové koše se sáčky na psí exkrementy.

Práce na vybudování psího parku budou zahájeny už v tomto roce, kdy dojde k probírce dřevin a k úpravě zeleně. Následně bude celý areál oplocen a bude v něm postupně instalováno potřebné zařízení včetně mobiliáře.

„Jsem rád, že jsme mohli pejskařům vyhovět a vybudujeme pro ně psí park. Vyslyšeli jsme rovněž jejich návrhy, a park rozdělíme do několika částí. Pokud bude tento projekt úspěšný, budeme v budoucnu hledat ve městě další vhodná místa, kde by podobný areál pro psy mohl vyrůst,“ říká primátor Karviné Jan Wolf.

red

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.