VENDRYNĚ / Od pátku do neděle ve vendryňské Czytelni vládlo divadlo. Přijely ansámbly nejenom z našeho regionu, ale i ze zahraničí – z Chorzowa a Lvova.

Lidové divadlo z Lvova (Teatr Ludowy ze Lwowa) nehrál ve vendryňské Czytelni poprvé. Před dvěma léty se předvedl v inscenaci Ševci. Letos na představení zval celé rodiny, neboť pro diváky Melpomen připravil pohádku Czupurek.

– S divadlem ze Lvova spolupracujeje již deset let. Dnešní představení było jiné, než ty klasické, které převážně prezentuje. Nicméně vážné inscenace nejde hrát pořád. Pohádka se líbila opravdu všem = sdělil naší redakci pořadatel Melpomen Janusz Ondraszek.

= Měla jsem obavy, že veršovaný text může být pro děti těžký. Ale vůbec tomu tak nebylo. Děti, stejně jako dospělí, se skvěle bavili = přiznala Danuta Chwajlo z řad diváků.
Bylo také znát, že i lvovským hercům se dobře hraje, což sami přiznali po představení.
Mezi hosty Melpomen nechyběla předsedkyně PZKO Helena Legowicz, která podotkla, že tato divadelní přehlídka stojí za pořádání dalších ročníků.
(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.