REGION / Zářijové číslo našeho měsíčníku poputovalo k předplatitelům už ve středu. „Zwrot“ teď můžete koupit také v několika trafikách v regionu a v sídle naší redakce. A vyplatí se to, protože nabízí hodně zajímavých článků k přečtení.

Tentokrát nabízíme Čtenářům rozhovor s ředitelkou Pedagogického centra pro polské národnostní školství Martou Kmeť a reportáž z Drážďan. Přinášíme i informace o nové velvyslankyni Polska v Praze Barbaře Ćwioro. Nechybí cyklické rubriky – O mimořádných ženách Těšínského Slezska, Procházky se „Zwrotem“, Salón umění – a samozřejmě rovněž pravidelné rubriky.

Dále si můžete v zářijovém čísle přečíst vzpomínky z II světové války, o Cyklistickém výletu po stopách bojů povstalců s slezského povstání, a také o těšínských průvodcích, kteří navštívili naše „Doły”. Připomínáme postavu dirigentky souboru Ta Grupa Krystyny Suszki a také popisujeme iniciativu žen z Klubů žen. Je zde rovněž pár slov o nápadu Ewy Farne i o zajímavé výstavě polsko-českých komiksů.

Doporučuji.

Izabela Kraus-Żur

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.