ČESKÝ TĚŠÍN / Podzim je obdobím akcí spojených s bramborami. Nejinak to mu bylo i ve Svibici, kde Místní skupina PZKO už léta připravuje pro své členy, přátelé, nejenom ty z polské Jasienicy, a také všechny ostatní akci s originálním názvem „Kobzol Szoł”. Letos se na ní sešlo víc jak 200 milovníků placků a bramboráků.

Zahradní slavnost, která se konala za velmi příjemného počasí bez deště, zahájilo vystoupení dětí z místní základní školy. Součástí akce bylo také otevření výstavy fotografií Ladislava Podeszwy z Mostů u Jablunkova. Poslední umělecké vystoupení patřilo Folklornímu souboru „Dudoski““ a kapele Janusze Kobzy z Jasienice.

Pak byla na řadě nejenom ochutnávka bramborových pokrmů, ale i rozhovory s přáteli, které jste dávno neviděli i těmi, které vídáte každý den, a se kterými vždy najdete společná témata. Z reproduktorů se linula příjemná hudba, a pořadatelé zajistili, aby to byly většinou polské písně. V zahradě Domu Polského PZKO ve Svibici se mají přece všichni cítit jako doma.

Děti, pro které byly připravené atrakce, jako např. zábavy s udicí, tradičně se už shromáždily u klepadla, na kterém zkoušely akrobatické prvky, hrály na honěnou a fotbal. Odpoledne a večer v zahradě Domu PZKO ve Svibici si prostě užily celé rodiny.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.