KARVINÁ / Ruce z Gorola (Rynce z Gorola) přijedou do Karviné. Vernisáž výstavy fotografií Beaty Beaty (indi) Tyrny, která spolupracuje s redakcí Zwrotu již řadu let, se bude konat 2. července v 17 hod. ve Středisku polské literatury Regionální knihovny.


Na vernisáži bude představená i kniha Jarosława jot-Drużyckého Nejenom Gorolské – více než svátek (Nie tylko GOROLSKI – więcej niż ŚWIĘTO). Jak výstava tak kniha navazuji na největší folklorní akci v regionu – Gorolski Święto, které se každým rokem koná v Jablunkově.

Výstava, která již byla k vidění například v českotěšínském klubu Dziupla nebo Římském sále Muzea Těšínského Slezska v Cieszyně, bude v Karviné k vidění do konce července, v provozní době knihovny.
kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.