ČESKÝ TĚŠÍN / Více než 50 zástupců různých polských sdružení a organizací přišlo na setkání s představiteli varšavské nadace Fundacja „Pomoc Polakom na Wschodzie”. Setkání se konalo v sále Polského gymnázia Slowackého v Českém Těšíně, a jeho cílem bylo vyjasnit si, které z projektů mají šanci na získání dotací.


-Základem jsou první dva, brilantně napsané odstavce v popisu projektu, a pak jeho rozpočet bez nadsázek – vysvětlil úhel pohledu poskytovatele dotací předseda nadace Mikołaj Falkowski. Programy, ze kterých lze čerpat dotace pak přiblížily Katarzyna Jóźwiak, Agata Gornatkiewicz, Magdalena Jankowska-Majewska a Małgorzata Aleksandrowicz.

– Pokud máte projekt na rekonstrukci Domu PZKO nebo jiného sídla polské organizace, a rozpočet nepřesáhne 50 tisíc PLN, nemusíte projekt posílat na investice, kde jsou projekty hodně komplikované, ale přímo ke mně – vysvětlila Jankowska-Majewska.

Nadace Fundacja „Pomoc Polakom na Wschodzie“ letos podpořila již 40 projektů polské národnostní menšiny v ČR včetně medií částkou 750 tisíc PLN.
Pořadateli setkání byli Polský kulturně-osvětový svaz a Kongres Poláků.
kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.