HORNÍ SUCHÁ / Skutečnost, že se školní rok blíží ke svému konci, znamená pro žáky radost a vzrušení z důvodu blížících se prázdnin. Dnes všichni žáci a učitelé z polské školy v Horní Suché se sešli v tělocvičně, aby tradičně už zhodnotit  posledních 10 měsíců. Tentokrát ale poslední zvonění znělo poněkud melancholicky – dlouholetý ředitel školy Bohdan Prymus totiž odchází do důchodu. 

Nejdřív ředitel Bohdan Prymus představil výsledky soutěže o nejlepší průměr. – Máme tu překvapení. Na prvním stupni byla nejlepší 4. třída, která měla průměr 1,04. Na druhém stupni se na první místě umístila devátá třída – uvedl. Potom přišel čas na ocenění nejaktivnějších žáků: v první řadě pochvalou ředitele školy, a pak pochvalou třídních učitelů jednotlivých tříd. Děti si odnášely knižní ceny a diplomy za úspěchy v matematice, dějinách, pravopise, angličtině nebo i češtině.

Samozřejmě nemohl chybět kulturní program žáků. Na scéně se představily i děti z mateřské školy, některé z nich se už za dva měsíce také stanou žáky školy. Se základkou se rozloučili žáci deváté třídy, připravení k tomu, aby se vydali na střední školy. Čtyři z nich dostali nové členské průkazy PZKO, které jim předal předseda MS PZKO Jan Zyder. A pak už byl čas na vysvědčení a začátek prázdnin.

A jak během svého posledního zvonění vzpomíná posledních patnáct let jako ředitel Bohdan Prymus? To si už brzy přečtete na našem webu.

kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.