NEBORY / Den Oszeldy se bude konat již po 65., a již tuto sobotu, 26. května, zve na něj do Domu PZKO jako vždy Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Neborech. Začátek „Oszeldówki“, jak se také této tradiční akcí říká, je naplánován na 15 hod.

Jako první se v rámci kulturního programu předvedou předškoláci z polské mateřské školy v Neborech a školní sbor z Ropice. Pak přijde na řadu vystoupení smíšeného sboru Godulan-Ropica, dále koncert dechovky Blach Kapela z Polska. Zatančí i folklorní soubory – ZPiT Ziemia Beskidzka z Meszne (Polsko) a ZPiT Oldrzychowice z nedalekých Oldřichovic. K večeru je v plánu koncert Magdaleny Wani a skupiny iBand, večerní nadílka hudby pak bude v režii DJ BB Group Bartnicki.

Den Oszeldy je akci vhodnou pro celé rodiny. Pořadatelé, kromě kulturního programu, připravili také tombolu, domácí zákusky a regionální jídla. Pro děti pak bude připraven obří nafukovací hrad, kolo štěstí a možnost projížďky na poníkovi.
red

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.