NEBORY / O tom, že v Neborech a okolí bydlí talentované děti, se mohli přesvědčit na vlastní oči účastníci páteční akce pojmenované Nebory mají talent.

Na scéně se předvedla skoro dvacítka talentovaných dětí z polské i české školy z Nebor, Ropice, Hnojníku a Milíkova. Děti tančily, zpívaly, recitovaly a hrály na hudební nástroje. Jejich počiny hodnotila porota ve složení: Izabela Kapias, Magdalena Wania a Władysław Czepiec. A pravdou je, že měla nelehký úkol, neboť kvalita vystoupení byla srovnatelná.

Jednalo se o první akci uspořádanou Místní skupinou PZKO v Domě PZKO Oszeldy po rekonstrukci střechy. Ta byla možná díky finančnímu daru města Třince. I proto se na akci objevila starostka Třince Věra Palkovská, generální konzul Polska v Ostravě Janusz Bilski, předseda HV PZKO Jan Ryłko nebo zástupce firmy Bezva Střechy Ján Šurlák, která střechu Domu PZKO vyměnila.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.