BYSTŘICE / Žáci osmé a deváté třídy polské základní školy v Bystřice se určitě nenudí. Místní skupina PZKO pro ně připravila integrační setkání.

Hned ráno na ně čekala hra v terénu. – Jedná se o hru ve stylu Fort Boyard. Na základě souřadnic GPS musí najít body, kde jsou pro ně připravené úkoly – vysvětlil Paweł Sajdok z výboru místní skupiny.

Na posledním kontrolním bodě byla pro žáky přichystaná opravdová lahůdka, konkrétně paintball. 

Setkání v Bystřici se účastní žáci osmé a deváté třídy. – Jde nám o to, aby se každý mohl setkání zúčastnit dvakrát – vysvětluje pořadatel.

Druhou, odpolední část setkání připravil Klub mladých. Pro účastníky je nachystán kluboturnaj, následně přednáška Józefa Szymeczka, dozví se také, jak funguje místní Klub mladých. 

Divadelní soubor MS PZKO Nydek se předvede v krátké hře, představí se i folklorní soubor Bystřice. – Večer bude diskotéka, je nachystán i film Planeta singli. A samozřejmě noc, kterou žáci stráví v Domě PZKO – přiblížil Paweł Sajdok.

Akci uspořádala skupina už podruhé. – Výsledky jsou již vidět, loni se do naší skupiny přihlásilo více členů, než tomu bylo v minulých letech – vysvětlují pořadatelé. Zároveň dodávají, že se nejedná pouze o toto integrační setkání. Klub mladých zve nové členy k sobě, snaží se je integrovat a nabádat pro aktivity v místní skupině

tnj

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.