ČESKÝ TĚŠÍN / Na adresu Hlavního výboru Polského kulturně-osvětového svazu v ČR (PZKO) přišlo mnoho krásných vánočních a novoročních přání. Řada přání byla určena i naší redakci. Děkujeme!

Největší předvánoční překvapení však pro nás byl obrovský balík, ve kterém jsme našli přání, jež vlastnoručně vyrobily děti z Mazur! Tento úžasný dárek se u nás objevil díky iniciativě paní Joanny Wilk-Yaridiz z Olsztyna, která mj. organizuje knižní sbírky adresované Polákům žijícím v zahraničí.

Kromě toho se u nás také objevila přání od zástupců nejrůznějších institucí a organizací, které spolupracují s PZKO. Sváteční přání, která došla na sekretariát Hlavního výboru PZKO, si můžete prohlédnout ve fotogalerii pod článkem.

„Srdečně vám za všechna zaslaná přání děkujeme. Jsou určena všem, kteří jsou součástí naší organizace, a proto jsme se rozhodli podělit se o ně touto cestou s našimi čtenáři,” uvedl předseda HV PZKO Jan Ryłko.

Ryłko zároveň zdůraznil, že i členové HV PZKO připravili jménem celé organizace vánoční a novoroční přání adresovaná zástupcům organizací a institucí a osobám, které s ním spolupracují.

Překlad: Pygmalion

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.