HAVÍŘOV / V pondělí v Havířově jednali zastupitelé, kteří svými hlasy podpořili bezpečnost ve městě. Za 35 tisíc korun pořídí dva výjezdové tablety pro Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město.

Jedná se o ověřenou technologii s doporučením Hasičského záchranného sboru ČR. Zařízení by měla napomoci zmodernizovat průběh výjezdů jednotek sboru. Tablet je propojený s Integrovaným záchranným centrem v Ostravě.

„V případě aktivace se na tabletu automaticky otevře daná událost, kde je popis, adresa a jednotky, které jsou povolány. Další funkcí je navigace na místo události a odesílání kódů činnosti jednotky – například výjezd. V tabletu jsou nainstalovány i další podpůrné programy – hydrantová síť, registr nebezpečných látek. V neposlední řadě tablet slouží i jako telefon,“ uvedl Bohuslav Muras, ředitel Městské policie Havířov. 

Štítky: , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.