Máme pro vás několik tipů na víkend:

1. Slezský ples

Tradiční Slezský ples se bude konat jíž tento pátek. Místní Skupina PZKO v Mistřovicích zve do KaSS Střelnice v Českém Těšíně. Během večera vystoupí VUS Ondráš z Brna a Folklórní soubor Suszanie. K tanci a k poslechu zahrají orchestr Rivieras a kapela Olza.

2. V Avionu o Jiřím Třanovském

V pátek 17.00 hodin začne v kavárně Avion v Českém Těšíne první z pořadů o Jiřím Třanovském. Básník a luteránský kněz bude představen jako autor nejrozšířenějšího českého protestantského kancionálu Cithara Sanctorum. V pořadu vystoupí básník Zbigniew Machej a Leszek Kalina se sborem Ars Musica.

3. Stanisława Celińska – koncert koled

Divadlo Adama Mickiwicze zve v pátek na nevšední koncert koled. V cieszynském divadle vystoupí známá herečka a zpěvačka Stanisława Celińska – předvede koledý a písníčky ze svého nového alba „Świątecznie…”.

4. Královská kniha v Cieszyně

První letošní setkání v rámci cyklu „Cymelia i osobliwości Książnicy Cieszyńské” bude věnováno knižní sbírce krále Zygmunta Augusta. Ve fondu Książnicy se nachází kniha, do které byl vložen královský exlibris. O knihovně Zygmunta Augusta a královské knize ve sbírce Książnicy bude v pátek od 17.00 hodin vyprávět Jolanta Sztuchlik.

5. Ples pod Bocónym

Tradiční karnevalový ples PZKO v Bocanovicích se bude konat v sobotu v kulturním domě, opět pod heslem „dvacátá léta“. K tanci zahraje Dj Mynek, hosté se můžou těšit na zajímavý program, tombolu a výbornou kuchyni.

6. Kloboukový ples

Místní skupiny PZKO Kocobędz a Ligota zvou na tradiční karnevalový bál, tentokrát pod názvem Kloboukový ples. Zábava začne v sobotu v 19.30 v Sportovně kulturním středisku v Chotěbuzi. K tanci zahraje osvědčená kapela Smolaři, hosté se můžou těšit na zajímavý program a domácí kuchyni.

7. Ples PZKO v Havířově Bludovicích

Na skvělou zábavu a domácí kuchyní lákají hosty taký pořadatele tradičního plesu PZKO v Havířově Bludovicích. V sobotu v místním Domě PZKO v programu vystoupí soubor Błędowice, k tanci bude po celou noc hrát kapela M. Pasza.

8. Ples PZKO v Doubravě

Na společný ples v Národním domě v Doubravě zvou v sobotu dvě místní skupiny PZKO z Doubravy a Orlové Poruby. K tanci bude hrát M-Band. Jako hřeb večera se předvede se svým plesovým programem taneční soubor Olza. 

9. Koncert koled

Dětský školní sbor Trallala zve v nedělí na koncert koled. V katolickém kostele v Českém Těšíne v Masarykových sadech zazní od 18.30 koledy polské, české, anglické, španělské.

10. Koledy trochu jinak

Mužský pěvecký sbor Hejnał-Echo, skupina Nonet a jejích hosté zvou v neděli do Kostela povýšení svatého kříže na koncert Koledy trochu jinak. Začátek v 15 hodin.

(pe)

Štítky: , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.