TŘINEC / Pavel Marek už není generálním ředitelem klubu HC Oceláři Třinec. Útočník Jiří Polanský dohraje sezonu na hostování v jiném klubu.

V třineckém hokejovém klubu bylo v posledních dnech hodně rušno. Vše začalo před několika dny, , kdy trenér Ocelářů Vladimír Kýhos nenašel místo v základní sestavě pro útočníka Jiřího Polanského. Dvojnásobný vítěz kanadského bodování od začátku sezony nastupoval až ve čtvrté formaci, sté derby s Vítkovicemi i nedělní utkání s Pardubicemi sledoval už pouze z tribuny. Po utkání poskytl novinářům rozhovor, během něhož si postěžoval na spolupráci s trenérem Kýhosem.

Jeho kritika měla dalekosáhlé následky. Fanoušci Ocelářů okamžitě dali jasně najevo, že jsou na straně ikony třineckého klubu, která se u nich těší veliké oblibě i respektu. Kabina se údajně postavila na stranu trenéra Kýhose.

Výsledek celé kauzy? V úterý došlo ke změně na pozici generálního ředitele klubu – sesazeného Pavla Marka, jenž před pěti lety získal s Oceláři mistrovský titul, nahradil dlouholetý hráčů Ocelářů Jan Peterek, který doposud v klubu zastával funkci manažéra mládeže.

Přestože se Polanský za incident spoluhráčům omluvil, klub ho suspendoval. Začal trénovat individuálně, a přestože klub s ním smlouvu nerozvázal, zbytek sezony dohraje na hostování. Zatím však není jasno, ve kterém klubu. S největší pravděpodobností Polanský se svou rodinou vyrazí do zahraničí, zajímají se o něho kluby z EBEL ligy a KHL.

Na ledě Plzně se Oceláři protrápili k hubenému vítězství. Jedinou branku vstřelil tři minuty před koncem střetnutí útočník Marosz. V posledním duelu před reprezentační pauzou vyhráli v Litvínově.

(des)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.