Blíží se další víkend. Přestože bude nejspíš deštivý, nevyplatí se sedět doma, ale vyrazit na některou z víkendových akcí v okolí.
1. Včera byl zahájen festival Filmové babí léto. Diváci na něm budou moci až do neděle zhlédnout projekce polských, českých a slovenských filmů v kinech v Bystřici, Třinci a Jablunkově. Podrobný festivalový program si můžete stáhnout zde.

2. V pátek od 20 hodin proběhne v českotěšínském klubu Dziupla další pravidelná JAM JAZZ SESSION. V sobotu klub Dziupla zve na na autorské čtení olomouckého spisovatele Jaroslava Irovského, jehož sbírky povídek jsou knihovnami zařazovány pod českou undergroundovou literaturu.

3. Tento pátek a sobota se ponesou ve znamení Kongresu žen Těšínského Slezska. Jeho pořadatelé připravili do programu této dvoudenní akce řadu přednášek, workshopů, setkání, výstav apod. Akce se zúčastní mimo jiné dámy z Klubů žen PZKO.

4. Náměstí v Nýdku zase zaplní kolotoče a stánky. Ve městě proběhne tradiční Podzimní jarmark. Členové místní skupiny PZKO zvou všechny v neděli ve 12 hodin do Domu PZKO na bramborové placky, „bachora“ a medovinu.

5. V neděli od 10 hodin vás účastníci divadelních a filmových workshopů v Košařiskách zvou na projekci filmů, které vznikly během letošního ročníku tvůrčích dílen.

6. V sobotu se v bystřické sportovní hale odehraje volejbalový turnaj o Putovní pohár Baginieckého Gorola. Hlavní výbor Školní matice v ČR zde pořádá 11. ročník volejbalového turnaje amatérských družstev.

7. Od pátku do neděle zavládne v Třinci sladká atmosféra. V KD Trisia se už podruhé uskuteční Festival čokolády spojený s výstavou obalů od čokolády z celého světa a s kulinářskou přehlídkou. U stánků bude pochopitelně v prodeji čokoláda.

9. Místní skupina PZKO Nebory vás srdečně zve na DĚTSKÝ BAZÁREK (podzim-zima), který proběhne v sobotu v době od 8:00 do 13:00 hod. v Domě PZKO im. Pawła Oszeldy v Neborech.

10. V sobotu 8. října oslaví 15 let od svého založení tým Orły Zaolzia. Orły při té příležitosti sehrají zápas na jablunkovské Bělé.
Překlad: Pygmalion

Štítky: , , , , , , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.