PRAHA / V sobotu přijely domů dětí, které týden strávily na jazykovém táboře v Praze. Tábor byl zaměřen na polský jazyk, jeho organizátorem bylo Sdružení polské mládeže v ČR (Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej w RC). 

Táboru se zúčastnilo deset dětí – Šest jich bylo z našeho regionu, od Mostů u Jablunkova po Dolní Lutyni, čtyři pak z Prahy, ale jejich rodiče pocházejí z Těšínského Slezska – sdělila Izabela Wałaska, která tábor vedla.

– Děti se určitě nenudily. Program se skládal ze dvou částí. První byla turistická, což znamená, že poznávaly Prahu. Druhá se pak zaměřovala na informace o Těšínském Slezsku, o Polsku a na polštinu jako takovou. Vše v hravé formě – popsala týdenní dění Wałaska.

S táborem pomáhala Daria Woźnica z Dolní Lutyně, která se osvědčila zejména jako průvodce po Praze. Účastníci jazykového tábora se tak podívali nejen do nejznámějším pražských turistických destinací, ale objevili i dětská hřiště či televizní věž na Žižkově.

O jazykový tábor v Praze byl hodně velký zájem. Plno bylo pár dnů poté, co se v novinách objevila informace, že se bude konat.

AS

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.