MOSTY U JABLUNKOVA / Nespočet raněných, jeden mrtvý – hasiči, záchranáři a policie prověřovali a zdokonalovali své dovednosti v krizové situaci. 

Tentokrát cvičení se týkalo situace, kdy došlo ke srážce osobního vlaku s nákladem, který se odpojil od nákladního vlaku jedoucího naproti. Výsledkem bylo 14 těžce a 12 lehce zraněných osob, 22 osobám se nic nestálo, ale strojvůdce srážku nepřežil. 

Záchranná akce byla komplikovaná, protože neštěstí se stalo v tunelu. 

Ranění byli převezení do nemocnice v Třinci, která si také mohla prověřit svoji připravenost na tohoto typu situace. Práci třineckého nemocničního personálu sledovali zástupci jiných krajských nemocnic a také nemocnice z polského Těšína. 

Cvičení se zúčastnilo 12 požárních jednotek (z toho jedna ze slovenské Čadce), 24 zdravotních záchranářů, 26 policistů a 62 figurantů (52 účastníků nehody a 10 rodinných příslušníků zraněných). 

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.