TŘINEC / Čestný diplom získala tento týden Knihovna Třinec. Ocenění obdržela ve středu 2. října v prostorách Národního památkového ústavu v Ostravě společně s městskými knihovnami ve Frýdku-Místku a Novém Jičíně v soutěži Knihovnická K2.

Třinecká knihovna byla takto odměněna za proměnu svých prostor v kulturní, vzdělávací a komunitní místo otevřené k uživatelům i návštěvníkům. Knihovnou Moravskoslezského kraje se tentokrát stala Městská knihovna Bílovec. Soutěž Knihovnická K2 pořádá kraj ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou v Ostravě od roku 2015. 

Ocenění je předáváno u příležitosti Týdne knihoven, který probíhá každoročně vždy první týden v říjnu. V letošním ročníku bylo na cenu navrženo celkem 13 knihoven. Návrh na cenu může podat zřizovatel či provozovatel knihovny, knihovna Moravskoslezského kraje nebo fyzická osoba.  

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.