ČESKÝ TĚŠÍN / Těšínská tramvaj je zpět. Ale pouze na výstavních tabulích. Se všemi 12 „tramvajovými zastávkami“, které byly představeny jako součást projektu „Tramwaj Cieszyński wrócił / Těšínská tramvaj se vrátila!“, se můžete seznámit až do konce září v galerii Půda v Českém Těšíně v podkroví kulturního centra KaSS Střelnice v Českém Těšíně.

Českotěšínská galerie je další zastávkou, kde výstava “zastavila”. Poprvé byly desky zavěšeny poslední den v srpnu v Cieszyně a v Českém Cieszyně, v místech, kde byly kdysi tramvajové zastávky. Ve stejný den byl jako jedna z klíčových aktivit projektu „Tramwaj Cieszyński wrócił / Těšínská tramvaj se vrátila!“ zorganizován videomaping. Začátkem září byla výstava pořádána v galerii Ceglanej Cieszyńskiego Ośrodka Kultury COK Dom Narodowy v Cieszyně.

Na tabulích uvidíme archivní fotografie a suvenýry týkající se těšínské tramvaje, stejně jako originální texty o místech a lidech, které stojí za zapamatování v souvislosti s  tramvají.

Pokud jste příliš daleko od Cieszyna, může také navštívit výstavu na webových stránkách sdružení Člověk na hranici.

“Chtěli jsme, aby naše dvojjazyčná výstava cestovala po různých místech a kromě vzpomínek na těšínskou tramvaj  také představila kulturní dědictví Euroregionu Těšínského Slezska,” informuje Petra Slováček Rypienová, ředitelka sdružení Člověk na hranicích.

Výstava je k dispozici od pondělí do pátku od 9:00 do 19:00. Vstup na výstavu je zdarma.

(Indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.