JABLUNKOV / Letos se turistického závodu O Kyrpce Macieja, který je pořádán jako doprovodná akce Gorolskigo Święta, zúčastnili také členové sdružení Nikdy nejsi sám. Na startu se jich dostavilo čtrnáct. 

Trasa vedla z Návsí přes Filipku do Městského lesa v Jablunkově. Členové sdružení ji zvládli za čtyři a půl hodiny, což je skvělý výkon, protože v týmu byly tři hendikepované děti, v tom jeden na vozíčku. „Museli jsme se dobře připravit, protože zdolávat beskydské hory na vozíčku není jednoduchá záležitost,“ sdělila předsedkyně sdružení Renata Czader.

Přestože zvolili trochu jinou trasu, horu tak či onak museli zdolat. „Měli jsme v týmu silného chlapce a tažná lana. Ale i tak dostat vozíček přes vrchol byla pořádná fuška. Proto jsem názoru, že možná by nebylo od věcí, kdyby příští rok pořadatele připravili jednu trasu pro handicapované osoby, rodiče s dětmi v kočárcích anebo ty, kteří se již na horských stezkách necítí dvakrát jistě,“ dodala Czader.  

 

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.